7 / 22 pelipäivää pelattu
Vaihtoaikaa 6 h 12 min

Parannusehdotuksia KOMMENTOIKAA

 • Lassi Kirstua · 2018-07-17 22:19:08
   Olis kiva jos muutki jotai sanoisitte tähän nyt, kun sitten ens kisojen alla ei ehitä muuttaa sääntöjä. Eli jos täällä nyt jengiä ylipäätää vielä hengaa, olis kiva keskustella joistaki parannusehdotuksista, niin että vois tehä muutoksia hyvissä ajoin ennen seuraavia kisoja.

   Itselle on tullut mieleen tälläsiä ajatuksia:

   Hyökkääjien pisteitä olis kiva saada nostettua. Ne on yleensä tosi kalliita, mutta niiden pitää tehä yleensä useempi tehopiste ottelussa että saa hyvät pisteet. Yhen maalin tekevä hyökkääjä saa sen 7p yleensä, vertaa esim puolustaja saa 6p vaa olemalla kentällä nollapelissä (joita on futiksessa paljon).

   1. Voisko maalin arvoa korottaa? Esim 1-2p lisää? Tai laukauksista maalia kohti jokaisesta pinna? Niitäki on vaikea saada kun vedoks maalia kohti tulkitaa nii harva laukaus.

   2. Omia maaleja alkaa tulla paljon ja on virallisissa pöytäkirjoissa, voisko siitä vähentää vaikka 2p?

   3. Pitäiskö ostot ja myynnit piilottaa vaihtojen ajaksi? Tämän näyttäminen ruokkii itse itseään kun porukka ostaa mitä muutki ostaa, vois olla jännempää kun pitäis arvata.

   4. Man of the match? Tämä voi mennä kyllä usein samalle pelaajalle, että ei ehkä toimi nii hyvin kuin esim lätkässä, mutta olisi aika helppo toteuttaa.

   5. Rankkarikisojen pisteytys? Pudotuspeleissä maaleja tehään aika vähän ja matsit voi olla tylsiä joskus, olisko hyvä että rankkarikisoista sais jotai pisteitä myös? Esim vetäjät sais +1 / -1 vedoista ja veskat vois saada vaikka +1 aina ku torjuu. Tai ratkasevasta maalista sais jotain?

   6. Puolustavat keskikenttäpelaajat. Jäi vähä harmittamaan että esim semmone huipputärkee pelaaja ku Kante on lähes turha pörssissä, kun ei juuri maalintekosektoreilla pyöri. Ihannemaailmassa näistäki sais jotenki pisteitä, kun ovat niin tärkeitä tosimaailmassa. Jospa joku keksis miten sitä vois pisteyttää?

   Saisko kommenttia onks joku näistä samaa mieltä ja mitä muuta vois ehkä keksiä?
  • Teemu Kiljunen · 2018-07-20 18:04:28
    6. Puolustavat keskikenttäpelaajat. Jäi vähä harmittamaan että esim semmone huipputärkee pelaaja ku Kante on lähes turha pörssissä, kun ei juuri maalintekosektoreilla pyöri. Ihannemaailmassa näistäki sais jotenki pisteitä, kun ovat niin tärkeitä tosimaailmassa. Jospa joku keksis miten sitä vois pisteyttää?


    En tiedä tilastoiko FIFA onnistuneita taklauksia/pallonriistoja, mutta joissakin sarjoissa näitä ainakin lasketaan. Niistä voisi saada pisteitä.
   • Sini Ojala · 2021-06-07 19:50:59
     Eden Hazard on pakko ottaa. Samoin Romelu Lukaku ja Kevin De Bruyne. Veskari Manuel Neuer.
    • Olli Jylhä · 2021-06-08 11:10:58
      Puolustavat keskikenttäpelaat on aika turhakkeita. Voisi olla keskikenttämiehen lisäksi puolustavakeskikenttä joka saisi enemmän pisteitä voitosta (kuten puolustaja) tai sitten pallonriistoista pinnoja (esim. 1pinna/3 riistosta).
     • Juho Perätalo · 2021-06-08 14:39:00
       Ostot ja myynnit ehdottomasti piiloon vaihtojen ajaksi samoin kuten hockeygm:ssä.
      • Ville Tähkäpää · 2021-06-10 05:47:54
        Ehdottomasti pitäisi saada pisteitä blokkauksista, riistoista ja voitetuista pääpalloista. Tosiaankin puolustavat keskikenttäpelaajat ovat melkeinpä turhia nykyisellä pisteytyksellä. Mutta kun tässä puljussa taitaa pistelaskun suorittaa joku kesäduunari helmitaululla niin taitaa olla taas muka mahdoton toteuttaa!
       • Ville, Ylläpito · 2021-06-10 06:14:53
         Mm. pääpalloja ja riistoja kokeiltiin aikanaan Valioliigapörssissä ja silloin niistä haluttiin eroon kun tilastojen ja tv-kuvasta nähtyjen tilanteiden tulkintaero oli käyttäjien mielestä liian suuri. Siksi niitä ei ole tällä hetkellä meillä mukana.

         Mahdollisuus toteuttamiseen on siis olemassa ja on siis tehtävissä esim. seuraaviin MM-kisoihin.
        • Jaakko Salonen · 2021-06-11 20:43:41
          Olisiko mahdollista muuttaa vaihtojen sulkeutuminen siten että vaihto aika sulkeutuisi aina sen joukkueen pelaajilta jonka peli on alkanut ja esim ilta pelejen pelaajia voisi vielä vaihtaa näin voisi katsoa ilta ottelujen kokoonpanoja eikä ottaisi pelaajia jotka eivät pelaa. vai onko se osa peliä?
         • Ville, Ylläpito · 2021-06-11 20:49:07
           Tuota vaihtoehtoa on tutkittu mutta ei teknisesti helpoin asia toteuttaa nykypohjalla. Katsotaan jos saadaan tulevaisuudessa tuollainen ominaisuus myös mukaan.